Förankringstillbehör

Det är sant att några aktiviteter kan jämföras med att vara ute på vattnet men få saker är ju så rogivande. Du vill stanna och bada eller fiska eller bara slappna av och njuta av utsikten i en lugn vik och njuta av en dag med dina vänner och familj.

Det är då förankring kan vara kul. Sanningen är att förmågan att förankra båten säkert är en
nödvändighet i seglingsskicklighet. Förankring kan hjälpa dig att kontrollera din båt i dåligt väder eller hålla din båt säkert om motorn har slutat fungera och vinden, strömmarna driver dig mot stranden.

Ankare är gjorda för att gräva in i bottnen. Att välja rätt ankare har mer att göra med vad som 1finns under vattnet än den typ av båt du har. Till exempel, vissa ankare fungerar bäst i sandbottnar medan andra är gjorda för gräs eller leriga flodbäddar.
Låt oss titta på några populära ankare och var du ska använda dem.

Svängbara stålankare är tillverkade för att arbeta i lera och sand. Dessa är kanske de vanligaste ankarna tillgängliga. Det svängbara stålankaret har två stålpunkter som gräver i botten.
Plogankare och kloankare liknar svängbara stålankare förutom att delen är fast och gjord för att hålla båten stilla i sten, ogräs och sandbotten.

Draggankare ser ut som en krok och används till små båtar när vattenförhållandena är mycket milda.
Paraplydragg har inte en makt att hålla större båtar och används i allmänhet på ekor, kanoter1 och uppblåsbara båtar
Landankare används när du vill säkra en båt på stranden

Ankarlinan är nautiska termen för lina som fäster ankaret till båten. En ankarlina består av en lång längd av tåg, Jag rekommenderar nylon. Det är starkt, sträcker under belastning och håller länge.

Hur vet du hur mycket ankarlina du behöver? Enkel matematik. En bra tumregel är att ha ankarlinan lika med 5-8 gånger vattendjupet.

Det var allt för nu. Vi ses på vattnet.