Gör flytvästar snabbt åtkomliga

1

Att slänga in flytvästar djupt in i ett skåp, kasta dem i en huvudfack, trycka in dem under kuddar i kabinen eller stuva dem i ett område som är svårt att nå när upprörande stunder av en svår situation är en av de värsta saker en båtägare kan göra.

Förvaringspåsar kan lösa detta dilemma. Flytvästarna kommer ur vägen men med bara en dragning i en dragkedja är flytvästarna omedelbart tillgängliga. Många nya båtar har ett tak som passar för stuvning av flytvästar men om du har en äldre båt med tak i tyg kan du även använda det till lagring.
Det finns påsar tillverkade i slitstark nylon som är lätta att installera. Dessa påsar har andningsförmåga för att ventilera ut fukt och hämmar mögel. Dessutom finns det fickor för förvaring lätta föremål såsom solglasögon och ficklampor. Här är hur man installerar ett.

2

Innan du köper något så mät utrymmet du har tillgängligt. På hardtop och tyg tak kan dessa påsar vanligtvis installeras över eller något akter om rodret, även om vissa kan installeras över vindrutan.  Kontrollera att det finns tillräckligt med avslut under så att du inte stöter i huvudet när den är på plats.

3

2. Installera Remmar
Lossa snäppspännen och håll tygkassen mot undersidan av toppen och mata de övre delarna av de fyra banden utåt mellan de längsgående rambalkarna och toppen (detta är inte möjlig på hardtop). Snäpp ihop spännena tillsammans vid de yttersta ramelementen och dra remmarna så hårt som möjligt. Det finns även varianter med kardborreband som fungerar men snäpplås är att föredra.

-4

3. Ytterligare support
Påsen kan ha en tendens att bågna särskilt på toppar med krök eller kupoler. Att stödja påsen i centrum i för och akter på toppen av påsen så använd band med kardborre som håller uppe påsen med flytvästen. Linda och dra åt dessa runt en centralram för att dra påsen tätt mot undersidan av den övre. På hardtop där du inte kan passa ett band mellan den övre och undre ramdel får man använda en variant som beskrivs nedan.

-5

4. HardtopInstallation
För att installera en modell under en hardtop se till att förborra två små hål och montera enligt bildbeskrivningen under här.

-7

5. Fästa in
Använd karbinhakar och dra åt banden. Linda sedan två kardborreband runt remmarna och dra åt för att förhindra att installationen buktar i mitten.

-8

Tips: En flytkudde måste vara omedelbart tillgänglig i en man över bord situation. Jag vill fästa mina under hardtop genom att köra kardborreband genom dynans handtag och omkring två ramdelar. På så sätt kan jag slita loss den och kasta i den på ett ögonblick. Flytvästen skall man ju alltid ändå ha på sig när man är på havet.