Köpråd och utrustningstips

Utvecklingen i navigationselektronik och tekniska tillbehör går så snabbt att de är nästan är omöjliga att hålla reda på.

De viktigaste faktorerna för högteknologiska enheter med beprövade tillförlitlighet och praktisk funktionalitet. Nedan hittar du några av våra rekommendationer: beprövade klassiker som varje skeppare bör ha ombord.

Kompass Binomaster 7×50 är definitivt en bra kikare. Och vad kan vara bättre än en tvåfaldiga testvinnare ? Vår kompass Binomaster 7 x 50 erbjuder enkelt utmärkta prestanda och ett ännu bättre pris … precis som vår kompass Kikare: robusta marina kikare med precisionsobjektiv . Det finns naturligtvis många andra kikare från topp-pris märken – men alltid jämföra pris och prestanda!

 

Varje skeppare bör ha en handhållen GPS, ett exempel är den berömda Garmin 72 bunt som finns på otroligt pris på bara ca 1400 kronor. Denna enhet erbjuder tillräcklig noggrannhet, funktionalitet och tillförlitlighet för alla offshore resor. En VHF handhållen transceiver ska vara på teknikens framkant. Även om Lowrance LHR-80 (med GPS) är bara ett av många exempel är den unik. Den har en inbyggd GPS-mottagare vilket gör enheten mångsidig och ger extra säkerhet. Den kan skicka din exakta position direkt via radio i nödfall.

Flytvästar är ett måste ombord och här är två rekommendationer: Först är flertestvinnaren, Compass Professional 300 N som ger hög bärighet för personer över 70-80 kg. Andra är nog den mest sålda flytvästen, Compass Comfort ISO 150 N. De som inte vill ha en helt eller halvautomatisk jacka kan också hitta godkända icke-uppblåsbara flytvästar till rimliga priser.

Flytväst