Ta med husdjur på båten

Fråga: Vad ska jag göra innan jag tar mina husdjur ombord
Svar: Få en kontroll, se till att vaccinationer är uppdaterade och bär ett undertecknat vaccinationsintyg och eller hälsointyg. Ta ett avföringsprov för att kontrollera maskar, hjärtmask och se till att hunden är på förebyggande medicinering. Se till att klorna trimmas så de inte skadar däcket.

Fråga: Vad ska jag ha i mitt First Aid Kit?
Öron: Antiseptisk Salva
För mindre sår: Antiseptisk Salva
Ögon: Antibiotisk salva utan kortison
Schampo: När du inte kan ge din hund en riktig bad använd miljövänligt schampo eller strö på lite bakpulver på en borste.

Fråga: Vad ska jag göra om min hund blir sjösjuk?
Svar: När en hund blir sjuk är det för sent att ge tabletter. Börja ge piller en dag eller två i förväg. Börja med 1/4 av den vuxna dosen och utöka. Piller kan orsaka dåsighet, dubbelkolla med en veterinär.

Fråga: Om djuret får värmeslag, vad ska jag göra?
Svar: Hög temperatur kan orsaka irreversibel hjärnskada och nervvävnadsskada. Om detta händer så sätt omedelbart sällskapsdjuret i kallt vatten och ring din veterinär.

Fråga: Vad ska jag göra för att förbereda för båtlivet med mitt husdjur?
Se till att husdjuret är alltid klätt i en flytväst, företrädesvis en med ett handtag så att du kan lyfta huvudet ovanför vattenytan eller hjälpa till att lyfta dem ur vattnet.
Se till att hunden hade identifiering eller har mikrochip
Sätt djurets säng i ett lugnt område.
Färskt vatten och håll vatten tillgängligt vid alla tidpunkter och undvika att låta ditt husdjur att dricka det lokala vattnet.
Bär tillräckligt med mat för att täcka resan plus ett par extra dagar. Begränsa hundens intag före kryssningen. Efter 4-5 timmar ge ditt husdjur mer mat.
Mediciner: Se till att bära med alla mediciner som ditt husdjur kan behöva.
Håll fisknät borta från husdjuret hen ha det ennkelt till hands för att hämta upp små husdjur som faller överbord.
För katter så häng en remsa av matta överbord i fall de faller överbord. De kanske de kan få tag på den och klättra upp.
Motion: Se till att din hund aktiveras antingen genom att simma eller springa runt på däcket. Ta flytleksaker för hunden att leka med och även tugga på.
När du är på land, låt aldrig ditt husdjur ströva omkring utan koppel, låt aldrig ditt husdjur att besöka en främmande hund.
Städa upp och kasta eventuella avföring.